Vakantieperiode zorgt voor lichte daling in jobaanbod

Vakantieperiode zorgt voor lichte daling in jobaanbod
Het online vacatureaanbod daalde in juli met 4%, zo blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. Toch staat de Index nog steeds 5% hoger in vergelijking met de vorige zomerperiode. Het vacatureaanbod steeg het sterkst in IT voor de tweede maand op rij. Om seizoensgebonden redenen, gaan alle regio’s er deze maand op achteruit.

“Zoals verwacht zien we in heel Europa een lichte daling. Die daling is eigen aan de zomerperiode en België is daarop geen uitzondering. Toch houdt België vast aan een gezonde groei op jaarbasis. Voor bepaalde sectoren zoals IT, Engineering en HR, laat de Index zelfs een sterke jaarlijkse groei zien in vergelijking met juli vorig jaar, aldus Warren Hammond, General Manager van Monster Benelux. “Voor de sector IT, toont onze index aan dat de vraag naar IT profielen steeds is blijven stijgen sinds begin dit jaar. We bevinden ons vandaag nog steeds in een duidelijke opwaartse beweging, waarbij de vraag naar IT-profielen groter is dan het aanbod op de arbeidsmarkt.”

Sector: Vraag naar IT profielen stijgt voor zevende maand op rij
Met uitzondering van Opvoeding & opleiding (+4%), Gezondheidszorg & welzijnszorg (+3%) en IT (+2%) zijn alle sectoren erop achteruit gegaan deze maand. Grootste dalers deze maand zijn Boekhouden, auditing & belastingen (-9%), Verkoop (-9%) en Marketing, PR & media (-8%).

Ten opzichte van vorig jaar is de IT sector er het meest op vooruitgegaan met een indrukwekkende stijging van 48%. Ook de HR sector, Marketing, PR & media en Engineering zetten een mooi resultaat neer met een groei op jaarbasis van respectievelijk 21%,35% en 23%. De sector waarbij het vacatureaanbod het sterkst daalt, is Milieu, architectuur & stedenbouw met een daling van -33%.


Klik hier voor het volledig rapport met bijhorende grafieken.