Skip to main content

Termen die je beter niet gebruikt in je CV

Termen die je beter niet gebruikt in je CV
Untitled Document

‘s Werelds grootste professionele netwerk LinkedIn heeft een top 10 gepubliceerd van de meest overmatig gebruikte woorden die zijn 85 miljoen leden op hun profiel vermelden.
“Indien één van deze 10 termen ook op jouw profiel staan, verwijder ze. Schrijf dat je acht tot tien jaar ervaring hebt of dat je de verkoop met 300% hebt doen stijgen. Schrijf zaken die zin hebben en die specifiek van toepassing zijn op de hoogtepunten uit je eigen carrière.’

De top-10 ziet er als volgt uit:

1. Extensive experience (uitgebreide ervaring)
2. Innovative (innovatief)
3. Motivated (gemotiveerd)
4. Results-oriented (resulaat-gedreven)
5. Dynamic (dynamisch)
6. Proven track record (bewezen staat van dienst)
7. Team player (teamspeler)
8. Fast-paced (snel, met betrekking tot communicatie)
9. Problem solver (probleemoplosser)
10. Entrepreneurial (ondernemend)

‘Termen als ‘uitgebreide ervaring’ en ‘bewezen staat van dienst’ klinken potentiële werkgevers eerder hol in de oren en doen meer slecht dan goed, wanneer ze in je CV staan vermeld,’ zegt Lindsey Pollak, die advies geeft in carrièrezaken. ‘Geef je CV een opknapbeurt. De vakantieperiode is daarvoor een perfect tijdstip, aangezien je nu wat minder onder tijdsdruk zit’.

Pollak heeft nog drie tips voor een optimaal resultaat van je LinkedIn-profiel:

Accentueer je profiel
Zorg ervoor dat je LinkedInprofiel volledig is en dat alle functies die je ooit hebt uitgeoefend erin vermeld staan. Je maakt 12 maal meer kans om opgemerkt te worden wanneer je profiel meer dan één functie vermeldt. Zorg ervoor dat je een foto hebt - mensen vergeten nooit een gezicht.

Breid je netwerk uit
Zorg ervoor om minstens 50 contacten te hebben. Dat doe je best door te connecteren met mensen die je kent. Maar ook contacten in de tweede en derde graad van mensen met wie je graag zaken zou doen of waarmee je in contact wenst te komen zijn interessant.

Google je eigen naam
Heb je jezelf ooit gegoogeld? Indien nee, begin ermee. Steeds meer mensen doen dat wanneer ze iemand voor het eerst zullen ontmoeten. Zorg ervoor dat je hoger in de zoekresultaten terechtkomt door je URL-profiel in LinkedIn aan te passen .

(Bron: Express.be)

Lees ook:
7 zaken die niet op een cv thuishoren
Wees voorzichtig met standaard termen


Back to top