Nabellen

Nabellen

Je hebt een open sollicitatie verstuurd of gereageerd op een advertentie en je zit al enkele dagen te wachten op een reactie. Op dat moment is het aan jou om de recruiter achter de broek aan te zitten en te zorgen dat je sollicitatie niet in de vergetelheid geraakt!

Interesse en volharding

In veel handleidingen wordt geschreven dat het van doortastendheid getuigd om het bedrijf op te bellen naar aanleiding van een sollicitatie. Maar hoe denkt de hedendaagse recruiter daar werkelijk over?

Onderzoek op Monster bevestigt deze bewering. 350 HR-professionals reageerden op de vraag wat zij ervan vonden als een kandidaat naar aanleiding van een sollicitatie opbelt. Hieruit werd bevestigd dat dit gewaardeerd wordt, omdat het de interesse en volharding van de kandidaat laat blijken. Driekwart van de ondervraagden zag dit als dusdanig.

Bedenk wel dat toch ook ruim 10 procent van de ondervraagden het irritant vindt omdat men geen tijd heeft voor al die telefoontjes. Niet elk bedrijf zal dus even enthousiast reageren, maar het is zeker het proberen waard.

Het juiste moment


Als je een open sollicitatie verstuurd hebt en nog geen reactie gekregen hebt na een week, kun je de persoon aan wie je de brief geadresseerd hebt, benaderen.

Als je gereageerd hebt op een advertentie, is het niet abnormaal dat je na twee weken nog niets gehoord hebt. Het komt natuurlijk ook voor dat je al na twee dagen een reactie krijgt, maar over het algemeen wachten recruiters tot ze een bepaald aantal CV’s ontvangen hebben vóór ze beginnen met het organiseren van sollicitatiegesprekken. Maak je dus niet al te snel zorgen, misschien hoor je wel gewoon bij de geselecteerde kandidaten…

Hoe ga je te werk?

Er zijn twee geschikte manieren waarop je de recruiter kunt benaderen.

* Telefoon - geeft je het voordeel dat je rechtstreeks kunt spreken met de persoon aan wie je de sollicitatie gericht hebt. Uiteraard op voorwaarde dat je deze persoon te pakken krijgt. Als dat het geval is, kun je meteen je pleidooi voeren, maar hou het kort en krachtig want een recruiter heeft het meestal al druk genoeg. Als je de sollicitatie naar een HR-afdeling gestuurd hebt, kun je het beste uitzoeken wie verantwoordelijk is voor het behandelen van jouw sollicitatie.
* E-mail - is praktisch, snel en informeel. Als je over het e-mailadres van de recruiter beschikt, aarzel dan niet om een e-mail te versturen. Aangezien je hem niet met extra tijd wil opzadelen en e-mailen bijzonder snel kan gaan, heb je misschien wel meer kans op een reactie via deze weg. Als je geen e-mailadres hebt, kun je naar de website van het bedrijf surfen en op zoek gaan naar een e-mailadres dat dienst zou kunnen doen.

Bereid je goed voor!

Je hebt eindelijk je prooi te pakken en je krijgt de kans om met de recruiter in kwestie te spreken. In het geval van een open sollicitatie, is het goed om op de volgende punten te letten:

* Vraag of je sollicitatie goed is aangekomen (als hij dit zich nog herinnert, wil dat zeggen dat je misschien wel zijn interesse gewekt hebt!).
* Herinner de persoon aan het onderwerp van je brief, de datum waarop je alles verstuurde en het doel dat je voor ogen hebt.
* Vraag of de persoon een vijftal minuutjes tijd kan maken (nu of later) om te luisteren naar de hoofdlijnen van je sollicitatie.

Als je gereageerd hebt op een advertentie, is het verstandig om te weten te komen of de vacature al ingevuld is en of het normaal is dat je nog geen nieuws ontvangen hebt.

Als in geen van beide gevallen de kans op een gesprek erin zit, probeer dan te weten te komen of:
* er een sollicitatietermijn bepaald is;
* je CV bewaard wordt in het archief van het bedrijf;
* ze jou feedback kunnen geven over je CV of je sollicitatiebrief. Je hebt niets te verliezen en dit kan zeer nuttig zijn voor je volgende sollicitaties!

Veel succes!