Ik wil dat rekruteerders mijn CV kunnen vinden

Ik wil dat rekruteerders mijn CV kunnen vinden

De CV database van Monster wordt dagelijks doorzocht door rekruteerders die op zoek zijn naar passende profielen. Ze kunnen daarbij zoeken op locatie van de kandidaten, op carrièreniveau, opleidingsniveau, op trefwoorden, enzovoort. De CV’s die ze kunnen doorzoeken zijn allemaal “opvraagbare CV’s”. Als kandidaat kies je zelf of je je CV al dan niet opvraagbaar maakt. Als je niet wilt dat ze jou kunnen contacteren, bewaar je gewoon je CV als “niet-opvraagbaar” in je account en kan je het natuurlijk wel gebruiken om online te solliciteren of om het door te sturen naar contactpersonen. Wie wel gecontacteerd wilt worden, krijgt op deze pagina nog enkele tips.

Als je wel gecontacteerd wilt worden, kan je na het aanmaken van je CV klikken op de link “opvraagbaar maken”. Je zal in het overzicht van je CV’s kunnen zien hoe dikwijls je CV reeds bekeken geweest is. Uit privacyoverwegingen kunnen we er niet bij vermelden welke rekruteerder je CV opgevraagd heeft. Let wel, je kan 5 verschillende CV’s aanmaken maar er kan slechts één tegelijk opvraagbaar zijn.
Dit is bewust gedaan opdat rekruteerders geen verschillende CV's van dezelfde persoon in de database zouden terugvinden. Voor hen zou het namelijk niet logisch zijn dat ze eerst het ene CV van een kandidaat zien en dan een ander CV. Als je online solliciteert, is het heel handig dat je voor bepaalde functies kan kiezen uit één van de versies van je CV's die je hebt aangemaakt. Het CV dat je opvraagbaar maakt, kan je uiteraard eens afwisselen om te zien welke het meest bekeken wordt. Zet bijvoorbeeld elk CV een aantal weken online en kijk zelf welk het beste resultaat geeft!

Zoals we reeds vermeldden in de inleiding, doorzoeken de bedrijven en werkgevers de CV database op een aantal criteria. Een zoekopdracht in de CV database kan gebeuren op basis van trefwoorden of begrippen die een potentiële kandidaat omschrijven (bijv. marketing manager, Brussel, labervaring, database expert, enz.).
Tijdens een zoektocht door de CV database kan het volledig CV doorzocht worden op trefwoorden of er kan binnen een specifiek veld gezocht worden. (bijv. jobtitel, vaardigheden, opleiding, enz.) Je kan deze informatie invullen tijdens het aanmaken van je CV.

Omdat ze verschillende velden kunnen doorzoeken, is het voor jou interessant om zoveel mogelijk velden volledig en correct in te vullen. Hoe beter jouw informatie ingevuld is, hoe sneller je CV naar boven zal komen bij een zoekopdracht. Om een CV opvraagbaar te kunnen maken moet je daarom alle verplichte velden invullen. Deze velden moet je dus verplicht invullen: voornaam, familienaam, adres, gemeente, postcode, telefoonnummer en carrièreniveau.Als je dat niet hebt gedaan, zal je een berichtje op je scherm te zien krijgen om de niet ingevulde velden te vervolledigen.

Misschien heb je liever niet dat je huidige werkgever je CV op Monster zou vinden… Begrijpelijk! In dat geval kan je toch nog je CV opvraagbaar maken, maar kan je heel gemakkelijk je persoonlijke gegevens verbergen. Door te klikken op “Vertrouwelijk maken” in je CV-overzicht, worden automatisch je contactgegevens, de naam van je huidige werkgever en de referenties in je CV verborgen.

De rekruteerder die je vertrouwelijk CV interessant vindt, kan je toch nog contacteren via een gecodeerd e-mailadres. Dat onherkenbaar e-mailadres wordt via Monster naar jou gestuurd en dan kies jij zelf of je jezelf al dan niet bekend wilt maken aan deze geïnteresseerde werkgever. Let wel, als je zelf een CV toevoegt (een Word/PDF-document of een gekopieerde tekst), vergeet dan niet je persoonlijke informatie eerst te verwijderen uit het originele document!

Of je een CV nu opvraagbaar of niet-opvraagbaar, vertrouwelijk of niet-vertrouwelijk wilt bewaren, je kan deze status op elk moment wijzigen via de Beheer CV’s pagina in je account of tijdens het aanmaken van een nieuw CV.