Do's & Don'ts bij een sollicitatie

Do's & Don'ts bij een sollicitatie

Wat moet je wel en wat moet je niet doen om je kansen tijdens een sollicitatie te vergroten?

Do’s

Voor je CV:
- Maak duidelijk wat je plannen zijn. Werkzoekenden kijken in een CV vaak terug, maar zelden vooruit. Verduidelijk dus ook neer wat je met je carrière wilt. Waar wil je heen? Wat zijn je ambities?
- Wees concreet in je CV. Geef data en beschrijf je project. Blijf niet hangen in algemene functiebeschrijvingen als ‘het bezig zijn met’. Geef aan wat je echt gedaan hebt, met voorbeelden. 
- Vertel iets over jezelf. Dat geeft kleur aan je CV en dan heeft de recruiter meteen een leuk gesprek met je.
- Stuur een leuke foto mee. Het is bewezen dat als je meerdere zintuigen aanspreekt dat de boodschap langer blijft hangen.


Voor het gesprek:
- De eerste indruk is erg belangrijk. Het is dus niet raar om op voorhand te bellen en te vragen naar de dresscode. Dit geeft ook aan dat je er over nadenkt.
En anders geldt: liever overdressed dan underdressed. Maar trek geen pak aan dat je al tien jaar niet meer gedragen hebt.
- Bereid je voor op de standaardvragen.
- Hou de laatste ontwikkelingen bij in de sector waar je solliciteert. Dit kan bijvoorbeeld door regelmatig internetforums te bekijken. Zo kom je er ook achter welke terminologie gebruikt wordt. Dat is altijd handig bij een sollicitatiegesprek.
- Verdiep jezelf in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Bezoek op voorhand de website en lees wat ze over zichzelf vertellen. Maak ook gebruik van je netwerk om meer over het bedrijf of de functie te horen. Pak desnoods gewoon de telefoon als je meer info wilt hebben over zaken als bedrijfscultuur, plaats in de organisatie, procedure etc. Door te bellen maak je een pro-actieve indruk en krijgt het bedrijf al een eerste indruk van je. Maar vraag geen dingen die al in de vacaturetekst staan, dat komt zeer onprofessioneel over.
- Stel zelf ook vragen: laat je goed voorlichten over het bedrijf en de rol van de functie.
- Blijf vooral jezelf!

Don’ts:

Voor je CV:

- Stuur niet je CV mee met een leeg of bijna leeg e-mailtje. Voeg altijd een motivatie toe.
- Stuur je CV niet naar elk willekeurig bedrijf, als je niet de indruk hebt dat de functie bij je past. Daarmee zadel je bedrijven onnodig met extra werk op. En zelf ben je op een gegeven moment ook de draad kwijt waar je allemaal gesolliciteerd hebt. Wees dus kritisch in je eigen selectie.
- Lieg niet in je CV. De meeste recruiters vragen immers goed door. Sommige bedrijven zetten je zelfs meteen achter een systeem om je kennis te testen. Dan wil je toch niet door de mand vallen?

Voor het gesprek:
- Ga nooit onvoorbereid en vermoeid het gesprek in. Zorg dus ook dat je niet te veel gesprekken tegelijk hebt lopen.
- Laat je niet negatief uit over je huidige werkgever. Daarmee wek je de indruk dat je later misschien net zo negatief over dit bedrijf gaat praten.
- Ga niet uit van het feit dat zij jou hebben uitgenodigd, maar laat zien dat jij gemotiveerd bent.
- Probeer niet op alle punten jezelf zo goed mogelijk te verkopen. Zeg niet bij alles hoe geweldig je bent. Vooral bij starters is dat alleen maar ongeloofwaardig, je kunt immers nog niet alles weten. Bedenk ook dat je bent uitgenodigd na een zorgvuldige afweging en dat men dus al wel vertrouwen in je heeft.
- Misplaatste arrogantie wordt ook meestal zelden op prijs gesteld.
- Begin niet in je eerste gesprek meteen over je salaris.
- Kom nooit te laat op gesprek! Vertrek op tijd van huis en mocht je onverhoopt toch te laat komen, probeer dan alsnog te verwittigen en bied alleszins zeker je excuses aan.