De sollicitatiebrief

De sollicitatiebrief

Eerder stijve schrijfstijl, geeft “ernstige” indruk:

 

 

 

Geachte,

Onlangs zag ik uw vacature voor Telesales Executive en ik ben ervan overtuigd dat mijn profiel goed aansluit bij de functievereisten voor deze job. Ik heb reeds enkele jaren ervaring opgedaan als commercieel medewerker binnendienst in een vorige job en heel graag zou ik mijn ervaring en kennis verder ontwikkelen. Het lijkt me dan ook een grote uitdaging om met een boeiend en innovatief product als het uwe aan te slag te kunnen gaan. Ik ben erg gemotiveerd en kan me volledig inzetten voor het behalen van targets. Verder ben ik ook perfect tweetalig, beschouw ik mezelf als een goede teamplayer en kan ik een gezonde dosis stress aan.  Ik kijk dan ook uit naar een eventuele samenwerking en hoop alvast een antwoord van u te mogen ontvangen. Mocht u nog verdere vragen hebben, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren.

 

Hoogachtend,

Koen De Bosscher

Lossere stijl, komt iets persoonlijker over:

 

Beste,

 

Graag wil ik me even aan u voorstellen. Mijn naam is Sofie Janssens, ik ben 27 jaar en woonachtig te Brussel. Via deze weg wil ik me graag kandidaat stellen voor de huidige vacature van Account Manager bij The Monster Company. Ik heb een diploma communicatiebeheer op zak en momenteel ben ik werkzaam als Account Executive bij een Brussels communicatiebureau. Aangezien ik voor mijn huidige job al heel wat ervaring heb opgedaan met diverse taken die ook de door u gezochte Account Manager zal uitvoeren, lijkt het me een goed moment om te solliciteren voor deze job. Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij ik zowel zelfstandig als in team kan werken. Ik kijk er naar uit om mijn kennis te kunnen toepassen om de doelstellingen van uw bedrijf te helpen behalen. Graag krijg ik van u de kans om dit met u verder te bespreken tijdens een gesprek. Ik dank u alvast op voorhand.

 

Met vriendelijke groet,

Peggy Verhoeven

Focus op ambitie en motivatie, persoonlijkheidskenmerken worden goed omschreven:

 

Beste,

Via een kennis heb ik de vacature van HR Consultant bij uw bedrijf toegestuurd gekregen. De kans om een gedreven, jong en dynamisch team binnen een internationale organisatie zoals die van u te vervoegen, laat ik zeker niet voorbij gaan. Mijn huidige en vorige jobs hebben we heel wat geleerd over het reilen en zeilen binnen de HR wereld. Als consultant wil ik vooral werken aan de ideale oplossing voor de klant en dit op een zo efficiënt mogelijke manier. Ik hou van het onderhandelen met het mensen en gezien mijn opleiding als psycholoog boeit het menselijke aspect binnen elke organisatie mij enorm. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om die passie en mijn ervaring te kunnen combineren voor deze functie bij uw bedrijf. Uiteraard kom ik u  graag overtuigen van mijn enthousiasme en motivatie tijdens een gesprek.

 

Met vriendelijke groeten,

Dirk Claes

Standaardbrief, weinig origineel of in het oog springend:

 

Geachte mevrouw,
Geachte heer,

Met veel interesse heb ik de vacature voor Sales Executive bij Trump International gelezen. Zowel in de functievereisten als in het takenpakket kan ik mijn persoonlijke profiel volledig terugvinden. Momenteel werk ik als commercieel medewerker voor een financiële instelling in Antwerpen. Gedurende de 4 jaar die er werk, heb ik de kans gekregen om mijn commerciële vaardigheden sterk te ontwikkelen. Graag zou ik die ervaring nu aanwenden om een nieuwe stap te zetten binnen een internationale organisatie. Mijn droomjob is een job waarbij ik zelfstandig of in team kan werken, waarbij het commerciële centraal staat en waar ik omringd ben door fijne collega's. Ik ben een doorzetter en zet mijn tanden in een opdracht tot die tot in de puntjes is afgewerkt. Zoals ook vermeld staat in mijn CV, heb ik me de afgelopen voor verschillende vakken bijgeschoold. Ik kijk er daarom echt naar uit om een nieuwe richting te in te slaan. Hopelijk bent u overtuigd van mijn motivatie en enthousiasme en kunnen we elkaar gauw ontmoeten voor een verdere bespreking van mijn sollicitatie. Ik kijk alvast uit naar een reactie.

 

Vriendelijke groet,

Barbara Vansteenkiste

Brief voor een starter met weinig of geen ervaring:

 

Beste,

Via een advertentie in de krant heb ik gezien dat u op zoek bent naar een nieuwe marketing medewerker. Na het bekijken van het gezochte profiel, voelde ik me meteen aangesproken. Ondanks mijn nog beperkte ervaring ben ik ervan overtuigd over een aantal kwaliteiten te beschikken die van pas komen voor de functie. Bovendien lijkt het me een unieke kans om te kunnen meewerken aan een zeer vernieuwd product in een bedrijf met een visie en missie die mij zeker aanspreekt. In mijn huidige job heb ik mijn marketingopleiding kunnen toepassen in praktijk. Ik heb verschillende projecten zelfstandig geleid en wist daarbij steeds de deadlines te respecteren. Mijn motivatie, ervaring, goede talenkennis en stressbestendigheid hoop ik te kunnen bundelen voor deze nieuwe uitdaging. Ik kijk daarom graag uit naar een eventuele verdere kennismaking tijdens een persoonlijk gesprek.

 

Veel groeten,

Suzy Gentier

Originele intro, lossere aanpak:

 

Geachte,

Klantvriendelijkheid, nauwkeurigheid, stressbestendigheid en doorzettingsvermogen. Dit zijn de kenmerken die het meest bij mijn persoonlijkheid passen. Uw vacature voor customer service medewerker heeft me daarom erg aangesproken. Niet alleen wens ik mijn ervaring verder te uit te breiden, maar tevens lijkt het me een grote uitdaging om te kunnen meewerken aan de doelstellingen van een vernieuwende organisatie als de uwe. Ik ben zeer taalvaardig en sta de klanten op een directe, vriendelijke en efficiënte manier te woord. Naast een organisatietalent, ben ik ook een echte problemsolver. De voorgestelde functie interesseert mij enorm en de inhoud ervan is mij duidelijk. Ik durf te beweren dat ik over de nodige knowhow en maturiteit beschik om deze job goed te kunnen uitvoeren. Als u nog niet overtuigd bent van mijn passend profiel, mijn motivatie en enthousiasme, hoop ik dat tijdens een gesprek alsnog te kunnen bewijzen. Ik nodig u daarom uit mijn CV na te lezen en mij te contacteren als u van oordeel bent dat ik kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van uw organisatie.

 

In afwachting en met vriendelijke groeten,

Jan Keymeulen

.

Origineel, beknopt, to the point:

 

Beste,

Als ervaren webmaster stonden mijn zintuigen meteen op scherp bij het lezen van uw huidige vacature. De kans om extra ervaring op te doen binnen uw bedrijf, laat ik niet onbenut. Het door u vooropgestelde profiel en mijn persoonlijke interesses en vaardigheden op professioneel vlak komen perfect overeen. Na mijn opleiding informatica ging ik aan de slag als webmaster bij Company ABC en daar heb ik voldoende kunnen proeven van de verschillende aspecten van de job en heb ik me bovendien nog kunnen bijscholen op technisch vlak. Voor een meer gedetailleerd overzicht van mijn opgedane evaring verwijs ik graag naar mijn CV in bijlage. Ik hoop dan ook van harte mijn motivatie verder te kunnen toelichten in een persoonlijk gesprek.

 

Vriendelijke groeten,

Femke Lelubre