Voorbeeld sollicitatiebrief - secretaresse

Voorbeeld sollicitatiebrief - secretaresse
Untitled Document Geachte heer Lukin,

[inleiding: beschrijf waar je de job hebt gezien, dat je er verheugd over bent en leg kort uit waarom]

Bijvoorbeeld: Verheugd las ik op Monster.be dat u op zoek bent naar een secretaresse voor Roxxon Energy. Dit is precies de job die ik zoek. Momenteel werk ik als receptioniste bij Mojovision. En hoewel het werken bij een internationaal bedrijf mij goed bevalt, ben ik wel toe aan een volgende stap in mijn carrière.

[omschrijf je werkervaring en hoe die past bij de functie]

Bijvoorbeeld: Zoals u kunt zien op mijn bijgevoegd CV werkte ik hiervoor bij diverse bedrijven als receptioniste en administratief medewerker. De ervaring die ik daar opdeed sluit naadloos aan bij de functievereisten uit uw vacature. Zo kan ik werken onder hoge druk en ben ik gewend te werken in een soms chaotische omgeving.

[zeg ook iets over je studie of eventueel interesses, als die relevant zijn voor de functie]

Bijvoorbeeld: Zoals u kunt zien op mijn bijgevoegd CV volgde ik een bacheloropleiding Management Assistant en behaalde ik diverse softwarecertificaten. In mijn vrije tijd ontwikkel ik mijn organisatorische kwaliteiten verder als wedstrijdcoördinator van mijn volleybalvereniging. Ik ben dan ook van mening dat ik met mijn ervaring een waardevolle bijdrage kan leveren aan uw bedrijf.

[leg uit waarom je juist bij dit bedrijf wilt werken]

Bijvoorbeeld: Vooral het internationale karakter van uw bedrijf trekt mij ten zeerste aan. Ik vind het prettig om met mensen van verschillende nationaliteiten te werken en ben er dan ook van overtuigd snel mijn draai in uw bedrijf te vinden.

[afsluiting: vertel dat je graag langskomt om je ervaring toe te lichten]

Bijvoorbeeld: Ik kijk uit naar uw reactie en licht mijn sollicitatie graag toe in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groeten,

Debra Whitman


------------------------------

Interesse in een job als secretaresse? Bekijk hier onze jobs in administratie en secretariaat.