Je bent een boekcover met 3 trefwoorden. Voldoet jouw CV aan de eisen?

Je doorkruist de boekwinkel op zoek naar een goed boek om je tijd aan te besteden tijdens je volgende vakantie. Je gaat er veel tijd mee doorbrengen aan het zwembad, dus je zoekt een echte pageturner. Je weet al dat je vooral in moderne fictie bent geïnteresseerd, mogelijk een politiethriller. In het Nederlands of in het Engels. Nou, dat is nog steeds een grote selectie. De klok tikt: je moet ook nieuwe bikini en een hippe nieuwe outfit kopen, aangepast aan het klimaat. Tik tak, tik tak ... kies een boek, je vakantie-entertainment hang eraan vast.

Welkom bij de keuzes die veel recruiters dagelijks maken bij het doorzoeken van de zee aan CVs.

Zoals het gezegde luidt: 'Beoordeel nooit een boek op zijn cover'. Maar dat is precies wat je bent - een cover van een boek - in zijn beperkte dagelijkse tijd moet de recruiter beoordelen welke van de CVs hij gedetailleerder zal bekijken en uiteindelijk telefonisch contact mee zal opnemen of uitnodigen voor een interview.
Natuurlijk bevat je CV meer details over jou en tijdens een interview krijg je nog meer gelegenheid om het bedrijf uit te leggen waarom ze je moeten kiezen. Maar wat als de reis eindigt ... precies daar. Aan de cover?

Recruiters willen / hebben in een oogopslag wat basisinformatie nodig voordat ze verder gaan met de details van een CV.

1. Meest recente functietitel
Het geeft de recruiter een snel overzicht van je huidige vaardigheden en ervaring. Als je meest recente job overeenkomt met wat de recruiter zoekt … bingo … hij opent en leest je CV.

2. Meest recente werkgever
Je werkt bij een bedrijf dat in dezelfde categorie / sector werkt als het bedrijf dat aan het aanwerven is. Je hebt dus waardevolle ervaring met de markt en de vereiste vaardigheden. Je kan er zeker van zijn dat de recruiter je CV opent.

3. Taalvaardigheid
Sprechen Sie Deutsch ?? Hablas español? Welkom in België waar tweetalig zijn een must is, drietalig is vereist en extra talen zijn een troef. Vul je al deze vakjes in dan ben je de eerste selectie gepasseerd.

Oké, de boodschap is aangekomen. Je hebt al deze informatie in je CV geplaatst.
Sorry je teleur te stellen, maar die recruiter waar je indruk op wilde maken, leest de eerste hoofdstukken van je boek niet, hij bekijkt enkel de cover, weet je nog ?

Dus om jouw cover te laten opvallen, heeft Monster specifieke velden gemaakt met de exacte info waar recruiters naar op zoek zijn: Meest recente functietitel, Meest recente werkgever & Taalvaardigheden.
We hebben deze velden niet verplicht gemaakt zodat het aanmaken en uploaden van een account snel en eenvoudig blijft.
Maar als je ze niet invult, kan dat betekenen dat je nog een tijdje blijft zitten tussen al die andere fictieboeken.

Verlies je tijd niet tussen de rekken !