Skip to main content

Carrière Advies

Carrière advies en tools voor zij die werk hebben en zij die een nieuwe job zoeken. Monsters carrière tools helpen je beter werk te vinden.

Hoe ga ik om met een relatie op het werk?

Hoe lees je een vacature?

Hardnekkige mythes over sollicitatiegesprekken

Maak een carrièreswitch

Veelgemaakte fouten in een CV

Je bent een boekcover met 3 trefwoorden. Voldoet jouw CV aan de eisen?

Zoals het gezegde luidt: 'Beoordeel nooit een boek op zijn cover'. Maar dat is precies wat je bent - een cover van een boek - in zijn beperkte dagelijkse tijd moet de recruiter beoordelen welke van de CVs hij gedetailleerder zal bekijken en uiteindelijk telefonisch contact mee zal opnemen of uitnodigen voor een interview.

HSP-ers lopen meer risico op een burn-out! Ik geef je 5 redenen waarom..

Maar liefst 15-20% van de mensen is HSP, dat komt neer op 1 op de 5 personen. Als je dit niet herkent of erkent, kost het je veel energie om ‘normaal’ te doen, en je aan te passen aan de mensen om je heen. Pas wanneer je naar jezelf gaat luisteren, en je jezelf (durf ik het te zeggen?) omarmt, ontdek je wat je wel en niet nodig hebt om te kunnen groeien en bloeien.

Je job, een gouden kooi?

Een mooi salaris, aangevuld met mobiele telefoon, auto, carrièrekansen, leuke collega's... Toch is dat voor sommigen niet (meer) voldoende

Bore-out versus burn-out

Een bore-out slaat even hard toe als een burn-out. Toch is het nog meer een taboe. Ontdek hier het verschil tussen beide, de risicofactoren en wat je eraan kan doen.
Back to top