Job Type

Full Time

Posted

12 days ago

Description

De Witzenmann Groep is 's werelds toonaangevende fabrikant van flexibele metalen elementen zoals metalen slangen, compensatoren, metalen balgen en buisondersteuningen. Meer dan 4.600 medewerkers, in 18 landen actief, realiseerden in 2019 een omzet van circa € 644 miljoen. De divisie Industrie ontwikkelt, produceert en verkoopt op maat gemaakte technische oplossingen voor klanten in diverse sectoren, zoals chemie & petrochemie, machinebouw, staalproductie, energie,… Om de groeiambities te kunnen realiseren, zijn we bij Witzenmann Benelux in Oelegem (Ranst) op zoek naar een Technical Solutions Engineer: een dynamische, ondernemende persoonlijkheid die – in nauwe samenwerking met de Duitse hoofdzetel – de Benelux markt voor compensatoren en buisondersteuningen analyseert en systematisch verder ontwikkelt.


Functieprofiel:

Als Technical Solutions Engineer je verantwoordelijk voor:

 • Het uitwerken van technische oplossingen voor de toepassingen van de klant.
 • Het voorbereiden en opvolgen van projecten, inclusief opmaken en onderhandelen van technische en commerciële aanbiedingen en orders.
 • De ondersteuning, ontwikkeling, opmaak en implementatie van een ambitieus sales & marketingplan.
 • Het zoeken naar en contacteren van nieuwe klanten en contactpersonen in het kader van de verdere marktontwikkeling voor compensatoren en buisondersteuningen.

Verwacht:

Je beschikt over volgende competenties:

 • Je bent een Industrieel ingenieur met duidelijk commerciële feeling, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt een sterke affiniteit met techniek om de correcte oplossingen op maat van de klant uit te werken.
 • Kennis van de markt: Je hebt ervaring in piping-, process- en/of chemische industrie, drukvaten, of equivalent.
 • Je bent planmatig, doortastend en ondernemend – Je laat je niet afschrikken door (nieuwe) klantencontacten.
 • Je bent communicatief en relationeel sterk om vlot een vertrouwensrelatie op te bouwen met klanten.
 • Talenkennis: moedertaal NL, verder goede kennis van Engels (mondeling + geschreven). Kennis van Frans en/of Duits is een bijkomend voordeel.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Aanbod:

Wat wordt er aangeboden:

Je komt terecht in een boeiend, technologisch bedrijf in Oelegem (Ranst), en zal bovendien structureel en intensief contact hebben met Witzenmann GmbH. Er wacht je een veelzijdige vaste voltijdse job, die techniek combineert met intensieve klantencontacten en waarin je zelfstandig, met eigen verantwoordelijkheid je werk kan organiseren.

Natuurlijk investeren we samen in je carrière en voorzien we de nodige opleidingen, ook in de hoofdzetel in Pforzheim. We bieden een competitief salarispakket aan, aangevuld met aantrekkelijke extralegale voordelen, zoals een firmawagen, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en onkostenvergoeding. We hechten belang aan een goede work-life balance en bieden hiervoor heel wat flexibiliteit.

DEZE VACATURE WORDT EXCLUSIEF BEHANDELD DOOR YELLOW SELECTIE.

Interesse in deze functie? Contacteer dan snel Mieke Raemaekers via mieke@yellowselectie.be of bel 016-67.02.26